Nieuws
0

Winter 2018/2019

21. nov 2018 / door John van de Zanden

Keep Warm, start Biking.

Stichting Bikewzie kent een actieve winter met vooral veel mountainbiking. Het Hanze college, het Dongemond college, Amarant en Enjoy Outdoors zijn enkele organisaties die, in de prachtige winterperiode, regelmatig op pad gaan met de Bikewize instructeurs.

Het kan flink koud zijn in de winter maar tegelijk ook heel mooi. Het heldere weer daagt je uit om vol te gaan. Door het vallen van het blad heb je meer zicht op de routes.  Bij vorst en sneeuwval verandert het decor compleet. Ook nu prachtige vergezichten en genieten van de natuur.

Vergeet niet de thermokleding en zorg voor warme voeten en handen.Ga naar buiten. goed voor je conditie en je weerstand.

 

 

0

Enjoy Outdoors / Bikewize Crossbos

27. aug 2018 / door John van de Zanden

Dit najaar gaan we verder, hard aan de slag, met ons eigen crossbos in Tilburg, als onderdeel van de outdoor locatie van Enjoy Outdoors.  Vanaf nu geen hippe naam maar gewoon een crossbos voor alle leeftijden. We gaan een jumpbox toevoegen en wat extra lijnen trekken. Een keertje komen kijken, helpen of uitproberen is altijd mogelijk. Het is wel priv√© terrein dus dit alleen mogelijk als we er zelf zijn. We gaan proberen om elke zaterdagochtend aanwezig te zijn. Het rijden van het parcours is op eigen risico. Enige fietsvaardigheid is wel vereist. 

Vanaf nu bieden we, in het crossbos, ook fietsclinics aan. Je kan dan op de BMX of de mountainbike deelnemen aan deze spannende les. Wij hebben de juiste fiets en helm voor je en je krijgt les van een ervaren instructeur. Wellicht een idee voor je stoere kinderfeestje. Ben je al wat ouder dan leuk als sportief uitje of bijvoorbeeld vrijgezellenfeest. Uiteraard is een fietsclinic te combineren met een outdoor activiteit. 

 

0

Buiten spelen met de fiets

17. apr 2018 / door John van de Zanden

Schoolkinderen kunnen steeds minder goed fietsen en het gebruik van de fiets onder kinderen daalt, dit blijkt uit onderzoek van de NOS. Het aantal kinderen dat nog buiten speelt is de afgelopen vijf jaar ook sterk afgenomen.

De mogelijkheid om te fietsen is echter belangrijk en positief in de ontwikkeling van een kind. Het kind ervaart hiermee vrijheid en meer zelfstandigheid, maar fietsen, crossen en stunten kan ook gewoon heel leuk zijn.

Stichting Bikewize maakt zich al jaren hard voor plezier en ontwikkeling in fietsen voor kinderen. Fietslessen vanaf 3/4 jaar, fietstechnieklessen en wielertrainingen voor ervaren rijders, alles is mogelijk. Voor het Speciaal Onderwijs verzorgt Stichting Bikewize ook fietslessen met gebruik van (grote) loopfietsen.

 

About Us

Stichting Bikewize beoogt middels haar sportieve activiteiten een positieve bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van jongeren en iedereen die zich jong voelt. De wielersport is hierbij ons gereedschap.

Contact Opnemen

Stichting Bikewize
Kardinaal Vaughanstraat 39
5046 DP Tilburg

+31 612 584 483
info@bikewize.nl

Social Media
Copyright © Bikewize | voorwaarden